Zelfzorg.nl bestaat 12,5 jaar

16 juli 2018

door Anne-Marie Huikeshoven

In het voorjaar van 2006 werd de consumentenwebsite www.zelfzorg.nl gelanceerd. Niet veel later volgde ook de Zelfzorg app waarop consumenten alle noodzakelijke informatie over zelfzorgmiddelen kunnen vinden. Twaalfenhalf jaar later is duidelijk dat Zelfzorg.nl in een grote behoefte voorziet. Jaarlijks worden site en app door ruim een miljoen consumenten geraadpleegd. Ook grote drogisterijketens verwijzen in hun uitingen naar Zelfzorg.nl voor aanvullende informatie.

Het is goed om nog eens te benadrukken waarom Neprofarm het initiatief nam tot de site en app. Alle zelfzorggeneesmiddelen zijn per definitie veilig te gebruiken, anders mogen ze niet vrij verkocht worden. Dat is een belangrijk onderscheid met receptgeneesmiddelen. Iedereen die de informatie op de verpakking en de bijsluiter tot zich neemt, kan veilig en effectief zelfzorgmiddelen gebruiken. Zelfzorg.nl en de Zelfzorg app zijn een belangrijke ondersteuning in het beslis- en aankoopproces van zelfzorgmiddelen. Consumenten vinden er niet alleen bijsluiters van zelfzorgmiddelen terug, maar ook een bijsluiterwoordenboek en achtergrondinformatie over veel voorkomende, eenvoudige gezondheidsklachten waarvoor zelfzorgmiddelen uitkomst kunnen bieden.

De gezondheidsinformatie is gebaseerd op de adviesstandaarden van huisartsen en apothekers. Zelfzorg.nl geeft de consument daarmee alle informatie om tot een effectieve en verantwoorde keuze te komen. Voorafgaand aan het bezoek aan drogisterij of apotheek, maar ook in de winkel zelf. Bijvoorbeeld door met de smartphone de barcode van een zelfzorgmiddel te scannen zodat alle informatie meteen in beeld komt.

Goede informatie leidt tot de juiste middelenkeuze en dit kan ook weer leiden tot minder volle wachtkamers van de huisarts. Immers, Zelfzorg.nl vergroot de zelfredzaamheid van consumenten die daardoor beter in staat zijn om eenvoudige klachten zonder tussenkomst van de huisarts te verhelpen.

thumbnail Zelfzorggeneesmiddelen krijgen houdbaarheid na openen op verpakking

10-10-2018

Fabrikanten van zelfzorgmedicijnen hebben massaal gehoor gegeven aan de[...]

thumbnail "Zelfzorgmiddelen verrekenen met eigen risico is een interessante gedachte"

03-10-2018

Vanaf volgend jaar gaan vitaminen, mineralen en paracetamol 1000 mg uit het[...]

thumbnail Onderzoek bevestigt het belang van betrouwbare medische sites

03-10-2018

Het internet ontsluit een schat aan gezondheidsinformatie maar de gemiddelde[...]

Meer nieuws