Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen

12 januari 2021

door Anne-Marie Huikeshoven

Een groot deel van de Nederlanders (44%) gebruikt supplementen om de dagelijkse voeding mee aan te vullen. Voor vrouwen is dit zelfs 54%. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Multiscope (2020, voor de uitbraak van corona) onder 7.300 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Vrouwen gebruiken vaker supplementen

Voedingssupplementen zijn voor veel mensen een aanvulling op hun dagelijkse voeding. Vrouwen nemen vaker voedingssupplementen (54%) dan mannen (34%). Dit is te verklaren doordat voor vrouwen vaker een algemeen advies geldt om te suppleren. Wanneer zij bijvoorbeeld zwanger willen worden en tijdens het eerste trimester van de zwangerschap is het nodig om extra foliumzuur te slikken. Voor vrouwen geldt ook vaker dan voor mannen het advies om vitamine D aan te vullen , tijdens de zwangerschap, tijdens de periode van borstvoeding en vanaf 50 jaar. Van de mensen die aangeven voedingssupplementen te gebruiken doet 42% dit voor de algemene gezondheid. Daarnaast wordt ook het verbeteren van de weerstand vaak genoemd (33%).

Aanvulling op de voeding

Een gezonde gevarieerde voeding bevat de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamines en mineralen. Omdat het is de praktijk niet altijd lukt om de optimale hoeveelheid vitamines en mineralen binnen te krijgen, kan het verstandig zijn om een (tijdelijk) de voeding aan te vullen met een vitaminesupplement.

 

thumbnail Industrie neemt verantwoordelijkheid met aangescherpte zelfregulering voor kruidenpreparaten

26-01-2021

De beoordeling van claims voor kruiden door de Europese voedsel- en[...]

thumbnail Besparing kosten mondzorg door stimuleren van zelfzorg

25-01-2021

“Ibuprofen wordt in de tandartspraktijk veelvuldig voorgeschreven, vooral na[...]

thumbnail Twee jaar Coalitie Duurzame Farmacie; samen werken aan duurzaamheid

14-01-2021

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de Vereniging Innovatieve[...]

Meer nieuws