Hubertus Cranz ontvangt zelfzorgpenning

13 juni 2018

door Anne-Marie Huikeshoven

Als waardering voor het behartigen van de belangen van de OTC-industrie is Hubertus Cranz, oud-directeur van de Association of the European Self-Medication Industry (AESGP), tijdens het 25-jarig jubileum van Neprofarm onderscheiden met de Van Till Penning. Cranz was 30 jaar lang het gezicht van AESGP en heeft in die tijd een fantastisch netwerk opgebouwd binnen het Europees Parlement, de Europese Commissie, maar ook bij nationale autoriteiten. Zijn werk heeft ervoor gezorgd dat AEGSP als volwaardige gesprekspartner serieus wordt genomen. En dat straalt ook af op nationaal niveau op de positie van Neprofarm.

De onderscheiding is vernoemd naar de heer G.B.E. Baron van Till, die van 1980 tot 2000 voorzitter was van de BAG-ZZ en Neprofarm. De heer Van Till heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de zelfzorg in Nederland en op stimulerende wijze leiding gegeven aan de vereniging. Derhalve kreeg hij bij zijn afscheid in 2001 als eerste deze penning van verdienste uitgereikt.

Veel nationale verdiensten van Neprofarm zijn gebaseerd op Europese initiatieven van de AESGP. Het gunstige raamwerk voor zelfzorgproducten en de maatschappelijke erkenning van zelfzorg hebben we in Nederland in belangrijke mate te danken aan de inspanningen van de heer Cranz.

thumbnail Zelfzorggeneesmiddelen krijgen houdbaarheid na openen op verpakking

10-10-2018

Fabrikanten van zelfzorgmedicijnen hebben massaal gehoor gegeven aan de[...]

thumbnail "Zelfzorgmiddelen verrekenen met eigen risico is een interessante gedachte"

03-10-2018

Vanaf volgend jaar gaan vitaminen, mineralen en paracetamol 1000 mg uit het[...]

thumbnail Onderzoek bevestigt het belang van betrouwbare medische sites

03-10-2018

Het internet ontsluit een schat aan gezondheidsinformatie maar de gemiddelde[...]

Meer nieuws