Feiten over vitaminesupplementen en Covid-19

30 maart 2020

door Anne-Marie Huikeshoven

Op dit moment is er veel aandacht voor vitaminesupplementen. Verschillende vitamines en mineralen dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem. Extra vitamines zorgen er niet voor dat het lichaam beter beschermd wordt tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus (Covid-19).

Om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen is het vooral belangrijk om ons aan de adviezen van het RIVM te houden. Mensen met een verminderde weerstand moeten nog alerter zijn, om zo het coronavirus op afstand te houden.

Gezonde voeding, voldoende bewegen, slapen en het vermijden van stress dragen bij een aan zo goed mogelijke weerstand. Er zijn echter situaties waarin de weerstand wat extra ondersteuning kan gebruiken, bijvoorbeeld naarmate we ouder worden, als een vrouw zwanger is of wil worden. Maar ook bijvoorbeeld als iemand rookt, langdurig wordt blootgesteld aan stress, een onevenwichtig voedingspatroon heeft of een onregelmatig leven leidt. In die gevallen kan het (tijdelijk) verstandig zijn om de voeding aan te vullen met een vitaminesupplement.

Vitaminesupplementen beschermen niet tegen het coronavirus, maar helpen wel om een gezonde weerstand te behouden.

thumbnail Huisartsen geven vaker zelfzorgadviezen bij kleine kwalen

19-11-2020

Wanneer patiënten met een eenvoudige gezondheidsklacht hun huisarts[...]

thumbnail Patiëntenfederatie: Zelfzorg kan de druk op reguliere zorg verlichten

27-10-2020

Uit onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland onder bijna achtduizend leden[...]

thumbnail Inspiratiegids om geneesmiddelenketen verder te verduurzamen

09-10-2020

Met deze inspiratiegids willen wij de sector inspireren én motiveren.

Meer nieuws